Remek csúcsot futva ezüstérmet szerzett a DVTK atlétája, Tóth Anna

Megosztás

Csak a már korábban is nemzetközi sikereket elérő Kozák Luca teljesített jobban a fiatal kazincbarcikai futónőnél. jó esélye van arra, hogy augusztusban a világbajnokságon is elindulhasson. Új korosztályos csúccsal zsebelte be az ezüstérmet.

A DVTK 19 éves sprintere Tóth Anna fantasztikus 12.84-es új U23-as országos rekorddal második lett a magyar bajnokságon 100 méter gáton, mindössze 7 századdal elmaradva az olimpiai szinttől. A Nemzeti Atlétikai Központban futott 16 százados bődületes egyéni csúccsal diósgyőri atlétánk Siska Xénia és Kozák Luca után a harmadik leggyorsabb magyar gátas lett, és egyben a legfiatalabb, aki 13 másodpercen belül futott a távon – számolt be erről a Dvtk.eu.

A második nap zárásaként került megrendezésre a női 100 méteres gátfutás, ahol kétszeres U20-as vb bronzérmesünknek Tóth Annának szurkolhattunk. Gátfutónk tartalékos 13.20-as futással került a döntőbe, ahová Kozák Luca és Kerekes Gréta is könnyed futással kvalifikált. A fináléban diósgyőri atlétánkat a két debreceni klasszis fogta közre, akiknek a startpisztoly eldördülése után jobban sikerült a rajta ám Anna folyamatosan zárkózott rájuk, és egy kiváló futással 12.84-el Kozák mögött a második helyen ért célba, mindössze 7 századra az olimpiai szinttől. A 16 százados, elképesztő egyéni legjobb javítás U23-as országos csúcsot is jelentett, amivel Kozák 5 évvel ezelőtti eredményét adta át a múltnak Tigyi József tanítványa.

Tóth Anna a magyar gátfutók örökranglistáján ezzel az eredménnyel a harmadik helyre lépett előre Siska Xénia és a felnőtt csúcstartó mögé, egyben pedig a legfiatalabb hazai atléta lett, aki 13 másodpercen belül ért célba női 100 méter gáton. Eredményével atlétánk sok világranglistás pontot szerzett, amivel közelebb került a hazai augusztusi világbajnoki részvételhez, ám a tavaszi 6 hetes sérülése miatt kimaradt versenyek miatt még nem biztos az indulása.

– Hatalmas tettvágy volt bennem. Azt éreztem, hogy tiszta a fejem, és ha tényleg minden összejön, akkor egyéni csúcsot futhatok, de arra nem számítottam, hogy 16 századmásodperccel meg tudom javítani. Sajnos az eleje nem az erősségem, viszont még magamat is megleptem a rajtommal. A végén pedig minden összejött. Nagyon boldog vagyok! – értékelt gátfutónk a célba érkezés után.

128. Atlétikai Magyar Bajnokság – Budapest

Női 100 méter gát

Tóth Anna 2. hely 12.84 (13.20) U23 NR

Gál Nikolett 2. ief 4. hely 14.81

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek